Gå til hovedindhold Gå til footer

Om Foreningen

Aarhus City Forening arbejder for at sikre et solidt, aktivt og levende handelsliv i midtbyen. Et velfungerende handelsliv og en velfungerende infrastruktur er essentielle elementer for at kunne opretholde en attraktiv bymidte, tilgodese byens borgere, fastholde arbejdspladser, byliv og tiltrække handlende og besøgende samt turister til byen.

Aarhus City Forening

Aarhus City Forening har eksisteret siden 1989 og er byens upolitiske, uafhængige og frivillige interesseorganisation, der ejes af foreningens medlemmer. Medlemsskaren dækker både 
detail-, café- og restaurationsbrancherne, musik- og kulturinstitutioner, oplevelsesindustrien, hoteller, liberale erhverv og mange flere.

Foreningen arbejder for at fremme udviklingen af en stærkere, fremtidssikker og bæredygtig detailbranche i Smilets By, og vi ønsker at styrke branchens konkurrenceevne gennem massiv markedsføring og en aktiv bymidte, der er med til at tiltrække borgere, gæster og turister til byen. Gennem samarbejde og inddragelse af offentlige og private organisationer, rådgivere og specialister ønsker vi at formidle nyheder, viden, indsigt og kompetencer til vores medlemmer og øvrige aktører i byen, som kan bidrage til at styrke deres forretning og byen som helhed. 

Markedsføring og PR

Aarhus City Forening har som mål at markedsføre Aarhus City som forretnings-, shopping- og oplevelsescentrum for befolkningen i hele Jylland og skærpe Aarhus City-profilen i hele Danmark. Målet søges opnået ved at videreudvikle vores markante markedsføringslinje og styrke eksisterende velfungerende events samt idéudvikle nye. Aarhus City Forening arbejder med at styrke og synliggøre Aarhus City som Vestdanmarks mest attraktive indkøbs- og oplevelsescentrum gennem aviser, blade, radio, TV samt digitale medier og kanaler. 

Unikke handelsområder

Aarhus er Vestdanmarks handelsmetropol og Jyllands hovedstad, og byen byder på enestående og mangfoldige indkøbsoplevelser langt ud over det sædvanlige. Inden for gåafstand findes alt hvad hjertet begærer af specialforretninger, stormagasiner, Danmarks største city-center, en 1 kilometer lang strøgstrækning, unikke og mangfoldige gadeområder, caféer, restauranter og meget mere. Aarhus City har således de perfekte rammer med enestående shoppemuligheder, masser af aktiviteter og et spændende café- og restaurationsliv, som tilsammen giver byen dens særlige puls, sjæl og mangfoldighed, og dette synliggør vi løbende gennem vores markedsføringskanaler. 

Aktiviteter

Aarhus City Forening arrangerer løbende aktiviteter og events i byen, herunder bl.a. Open by Night og den traditionelle juleparade. Kunderne ønsker ofte at kombinere shopping med oplevelser, og det er derfor afgørende, at Aarhus City bidrager med aktiviteter i byrummet i tæt samarbejde med Aarhus Kommune til glæde for både de handelsdrivende og byens borgere og gæster.

Indflydelse

Aarhus City Forenings mål er at fremme forretningslivets interesser og medvirke til at fastholde og videreudvikle Citys bylivs potentiale. Aarhus City Forening ønsker - via tæt dialog med Aarhus Kommune og andre relevante samarbejdspartnere - at have konstruktiv indflydelse på Aarhus Citys struktur og fremtidige udvikling. 
 
Aarhus City Forening ønsker en tættere dialog med Aarhus Kommune og Økonomiudvalget med henblik på et tæt samarbejde og udvikling af en økonomisk partnerskabsaftale, som kan sikre midler til en konstruktiv videreførelse af aktivitets- og eventniveauet i Aarhus City.

Vi ser frem til at byde dig hjerteligt velkommen i Aarhus City!

Claus Bech, Direktør, Aarhus City Forening


 

Sekretariat

Claus Bech (Direktør)
Marie Bebe Staal (Marketingkoordinator)

Aarhus City Forenings bestyrelse

Henrik Kleis, DLA Piper (formand)
Susanne Kristensen, Plenty Flowers (næstformand)
Torben Dreier, FO-Aarhus (kasserer)
Lars Højgaard Rasmussen, Salling
Claus Brændgaard, Bruuns Galleri
Suzan Papuga, Magasin
Robert Sørensen, Mimosa Foto
Carsten Kappelborg, Café Jorden

Vedtægter

Du kan finde vedtægterne for Aarhus City her


 


 

Vejledende åbningstider

Man – torsdag:  10.00 - 18.00
Fredag:  10.00 - 19.00
Lørdag:  10.00 - 17.00
Søndag:  11.00 - 16.00
(første og sidste søndag i måneden)

Man – lørdag:  10.00 - 20.00
Søndag:  10.00 - 19.00

Man – fredag:  10.00 - 20.00
Lørdag:  10.00 - 19.00
Søndag:  10.00 - 18.00

Man – fredag:  10.00 - 20.00
Lør – søndag:  10.00 - 18.00

Forbehold for ændringer. Butikkerne holder lukket Skærtorsdag, Langfredag, 1. & 2. Påskedag, Kristi Himmelfartsdag, 1. og 2. Pinsedag, Grundlovsdag, juleaftensdag, 1. juledag. 2. juledag og 1. januar